روغن صنعتی

روغن صنعتی

برای تهیه روغن صنعتی عملیات مختلف و پیچیده‌ایی صورت می‌گیرد تا در نهایت این روغن حاصل شود. برای تهیه انواع روغن‌های صنعتی اورجینال و اصل می‌توانید از طریق نمایندگی بزرگ روغن‌های صنعتیاویل کارو”  اقدام کنید.

روغن صنعتی از تقطیر نفت خام به دست می‌آید. البته این کار در چند مرحله متوالی صورت می‌گیرد. برای این منظور چندین بار تقطیر در شرایط جو انجام می‌شود و سپس تقطیر در خلا در چند مرحله انجام می‌گردد تا در نهایت یک برش نفتی با فرمولی خاص به وجود بیاید. این برش نفتی باید گرانروی خاص و همچنین نقطه اشتعال معینی داشته باشد تا در نهایت روغن صنعتی به وجود آید.
بعد از این مراحل ته مانده مواد آسفالتی که در برج تقطیر حاصل شد است با کمک پروپان خارج می‌شود تا در نهایت بتوان گرانروی را بهبود بخشید. در مراحل بعدی پارافین‌های سنگین که به صورت جامد هستند از روغن جدا می‌شوند، همچنین ازت، اکسیژن و گوگرد نیز از روغن خارج شده تا روغن صنعتی در شرایط سخت، پایداری مطلوب‌تری داشته باشد. البته  در این مرحله هنوز روغن صنعتی حاصل نشده است. تمام مراحلی که بیان شد بر روی روغن پایه رخ می‌دهد. زمانی که تمام این مراحل طی شد این روغن به واحدهای مختلف می‌رود تا با اضافه کردن افزودنی‌ها متفاوت، انواع مختلفی از روغن‌های صنعتی به بازار وارد شوند.

برای تولید روغن صنعتی با کاربردهای مختلف و مشخصات معین، لازم است دو‎ ‎ماده اصلی به نام روغن پایه و ‏مواد افزودنی با یکدیگر مخلوط شوند‎. روانکارها یکی از انواع مواد شیمیایی موثر در عملکرد گریس هستند و در حفاظت از دستگاه نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

روانکارهای مهندسی طیف گسترده‌ای از روغن‌های روانکار هستند که برای کاربرد و مقاصد مختلف در صنعت از آن‌ها استفاده می‌شود و معمولا برای هر مشخصه خاص روانکار مشخص به خود آن تولید می‌شود مثلا برای کاربرد طول عمر بالا یا دمای بالا یا دمای پایین یا سازگاری با مواد غذایی و در شرایط کاری در داخل دستگاه یا بیرون دستگاه باید در هر کدام از یک روانکار مشخص استفاده کنیم.

روغن صنعتی

تاریخچه روغن صنعتی

تا قبل ازسال ۱۸۵۶میلادی روغن مورد نياز برای مصارف مختلف مانند روانكاری چرخ گاری‌ها و ارابه‌ها، روغن فرآوری چرم و …ازمنابع روغـن‌هـای حيـوانی مثـل روغن نهنگ، روغن گاو، روغن خوك و… وهمچنين روغن‌هاي گياهی بدست می‌آمد و اسمی به عنوان روغن صنعتی وجود نداشت، ولــی به دليل اين كه مقاومـت آن‌ها پـايين بود وسريعا تجزيه و فاسد می‌شدند و موارد استفـــاده آن‌ها محدود بود. به مرور و با پیشرفت صنعت، نیاز به مواد جدید بیشتر احساس می‌شد تا قادر باشند اصطحكاك بين سطوح متحرک را كاهش دهند.

و پـس از اسـتخراج نفت و پيشرفت سريع صنعت نفت در سال ١٨٨٣میلادی و بهبود فرايندهای تقطير و تصفيه نفت خام روغن‌های بر پایه نفت توليد شده و جايگزين روغن‌های چرب گرديد و امكان استفاده از روغن‌های صنــعتـی در مصارف مختلف فراهم شد. روغن‌های نفتی خيلي سريع برتری خود را نسبت به انواع ديگر روغن‌ها ثابـت نمودنـد و در نتيجـه اسـتفاده ازروغن‌های حيوانی، نباتی، ماهی و … براي روغن‌‍كاری به تدريج منسوخ شد.

همگام با پیشرفت صنایع نیاز به روغن‌های باكیفیت بالاتر بیش‌تر شد. در ابتدا سعی گردید با تصفیه بهتر روغن و افزودن مواد افزودنی جدیدتر و باكیفیت بالاتر , روغن مناسب با طول عمر بیش‌تر تولید شود ولی باز با افزایش نیازهای زندگی و پیشرفت علم و تكنولوژی و دست‌یابی بشر به تكنولوژی‌های جدید و تسخیر فضا و كرات دیگر نیاز به تولید روغن‌های متعدد ایجاد گردید كه با تهیه و ساخت روغن صنعتی كه از طریق فعل و انفعالات شیمیائی پیچیده‌ای بدست می‌آیند، روغن‌هایی ساخته شده كه قادر به تحمل تحمل وسیع طیف مختلف فشارها و درجه حرارت‌ها برای كاربردهای خاص خود باشند.

همچنین ظهور انرژی هسته ای نیز بعـد دیگری بـه نیازهـای روان كننـده‌ها ودیگر محصـولات نفتـی افـزوده است. وسایل موجود درصنایع هسته‌ای اعم از راكتورهای تحقیقاتی و تولید نیرو، ماشین‌آلات فرایند سوخت، حمل كننده‌ها، جرثقیل‌های تاسیسات تولید تشعشع و….. به روغن‌های صنعتی و گریس‌ها و مایعات آلی خاصی برای انجام روانكاری نیاز دارند و از آن‌جایی‌كه صنعت نیروگاه هسته‌ای هنوز درحال توسعه می‌باشد و نمونه‌های طراحـی شـده و شـرایط عملیاتی درحال تغییر هستند راه طولانی درپیش روی مهندسین و محققین شـاغل درسـاخت روغن صنعتی و روانكارهـا و گریس‌ها قرارداده است.

روغن صنعتی چیست

روغن صنعتی چیست

‎روغن‎ ‎صنعتی، ماده‌‌ای نفتی است که برای تهیه آن سه روش مختلف وجود دارد. این روش‌‎ها عبارت هستند از ‏استفاده از برش مواد نفتی، تصفیه روغن‌های کارکرده و‎ ‎تولید به روش مصنوعی که امروزه به طور وسیع از ‏روش برش موادنفتی استفاده‏‎ ‎می‌شود. مواد افزودنی در واقع موادشیمیایی با ترکیبات پیچیده‌‌ای هستند که‎ ‎با ‏افزودن آن‌ها به روغن پایه به مقدار مشخص، می‌توان مشخصه مورد استفاده‏‎ ‎را در روغن صنعتی ایجاد کرد یا ‏خواصی از روغن صنعتی را بهبود بخشید‎.

روغن صنعتی دارای طیف وسعیــی از روغن‌ها می‌باشد که مصارف صنعتی متفاوتی دارند. اگر بخواهیم روغن‌های صنعتی یه لحاظ کاربرد تقسیــم بندی کنیم می‌توانیم آنها را در دسته بندی‌های روغن‌های روانکار، روغن‌های انتقال قدرت، روغن‌های خنک کننده و روغن‌های فرآیندی تقسیم بندی کنیـــم که در ادامه هرکدام را بیش‌تر توضیح خواهیم داد. برای خرید روانکار‌های اصل و مرغوب می‌توانید از گروه صنعتی کارو کمک بگیرید.

منشا ساخت روغن‎ ‎صنعتی به دو زیر شاخه کلی تقسیم می‌شوند، دسته اول روغن‌های صنعتی با پایه نفتی و روغن‌های صنعتی با غیر نفتی یا مصنوعی تقسیـم بندی می‌شوند. به روغن‌های صنعتی با پایه‌ی نفتی، روغن مینرال و به روغن با پایه غیر نفتی، روغن سنتیک گفتــه می‌شود.

تهیه و فرآوری روغن صنعتی

‎بیشترین ماده تشکیل دهنده روغن صنعتی، روغن پایه می‌باشد که روغن پایه باید با مواد افزودنی مخلوط شوند.‎ ‎روغن‎ ‎پایه به صورت مایع می‌باشد که از نفت خام گرفته شده است. برای تولید روغن پایه ‏استفاده از برش مواد نفتی، تصفیه روغن‌های کارکرده و‎ ‎تولید به روش مصنوعی مرسوم می‌باشد. مواد افزودنی در واقع مواد شیمیایی با ترکیبات پیچیده‌ای هستند که‎ ‎با ‏افزودن آن‌ها به روغن پایه به مقدار مشخص، می توان خصوصیات مورد نیاز در این روغن ایجاد کرد یا ‏مشخصات روغن را بهبود بخشید‎.

برای‎ ‎تهیه روغن صنعتی ابتدا عملیات تقطیر نفت خام انجام می‌شود. این کار در چند‎ ‎مرحله تقطیر در جو و ‏تقطیر در خلا انجام می‌شود تا یک برش نفتی خاص حاصل‏‎ ‎شود که گرانروی و نقطه اشتعال معین داشته باشد.‎ ‎سپس در‎ ‎واحد آسفالت گیری، مواد آسفالتی که ته مانده برج تقطیر در خلا هستند با‎ ‎تزریق حلال پروپان ‏استخراج می شود. در مرحله بعد، ترکیبات نامطلوب موجود‎ ‎در روغن (مواد آروماتیک) با استفاده از روش‌های ‏شیمیایی از روغن خارج شده‏‎ ‎و شاخص گرانروی روغن هم بهبود پیدا می‌کند‎.

‎پس از عملیات‎ ‎تصفیه، در واحد موم گیری، پارافین‌های سنگین که در حالت طبیعی به صورت‏‎ ‎جامد هستند، با ‏استفاده از روش انحلال و فیلتراسیون از روغن جدا می‌شوند‏‎. ‎سرانجام در واحد تصفیه هیدروژنی، عناصر زائد ‏مانند گوگرد، ازت و اکسیژن از‎ ‎روغن خارج شده تا روغن در ماشین آلات و در شرایط سخت پایداری بیش‌تری ‏داشته‎ ‎باشد. روغن پایه‌ای پس از طی تمامی مراحل فوق به واحد مخلوط کنی ارسال می‎ ‌شود و در آن‌جا با اضافه ‏کردن مواد افزودنی مناسب، انواع روغن‌های صنعتی‎ ‎مطابق با استانداردهای بین المللی تولید می‌شود‏‎.‎

همگام با پيشرفت صنايع نياز به روغن‌های باكيفيت بالاتر بيش‌تر شد. در ابتدا سعی گرديد با تصفيه بهتر روغن و افزودن مواد افزودنی جديدتر و باكيفيت بالاتر, روغن مناسب با طول عمر بيش‌تر توليد شود ولی باز با افزايش نيازهای زندگی و پيشرفت علم وتكنولوژی و دست‌يابی بشر به تكنولوژي ‌جديد و تسخير فضا و كرات ديگر نياز به توليد روغن‌های متعدد گرديد كه با تهيه و ساخت روغن‌های صنعتی كه از طريق فعل و انفعالات شيميائی پيچيده‌اي بدست می‌آيند، روغن‌هایی ساخته شده كه قادربه تحمل رنج وسيعی ازفشارها و درجه حرارت‌ها برای كاربردهای خاص خود باشند.

همچنين ظهور انرژی هسته‌ای نيز بعـد ديگری بـه نيازهـای روان كننـده‌ها و روغـن‌های صنــعتـی و ديگرمحصـولات نفتـی افـزوده است. وسايل موجود درصنايع هسته‌ای اعم از راكتورهای تحقيقاتی وتوليد نيرو، ماشين‌آلات فرآيند سوخت، حمل كننده‌ها ، جرثقيل‌های تاسيسات توليد تشعشع و ….. به روغن‌های صنعتی و گريس‌ها و مايعات آلی خاصی برای انجام روانكـاری نیاز دارند و از آن‌جایی‌که صنعت نيروگاه هسته ‌ي هنوز در حال توسعه می‌باشند و نمونه‌های طراحـی شـده و شـرايط عملياتی درحال تغيير هستند، راه طولانی درپيش روی مهندسين و محققين شـاغل درسـاخت روغن‌های صنعتی و روانكارهـا و گریس‌ها قرارداده است.

 

طرز تهیه روغن صنعتی

مهم‌ترین جزء روغن صنعتی، روغن پایه است که باید با مواد افزودنی مخلوط شود. روغن پایه مایعی است که از نفت خام به دست می‌آید. برای تولید روغن‌های پایه مرسوم است که فرآورده‌های نفتی را جدا کرده، روغن‌های باطله را تصفیه و به روش‌های مصنوعی تولید می‌کنند. افزودنی‌ها در واقع مواد شیمیایی با ترکیبات پیچیده هستند که با افزودن آن‌ها به روغن پایه به مقدار معین می‌توان ویژگی‌های لازم را در روغن صنعتی ایجاد کرد و یا ویژگی‌های روغن صنعتی را بهبود بخشید.
برای بدست آوردن نفت صنعتی ابتدا نفت خام تقطیر می‌شود. این کار در چند مرحله تقطیر جوی و تقطیر در خلاء انجام می‌شود تا یک کسر روغن خاص با ویسکوزیته، نقطه اشتعال و نقطه ریزش مشخص به دست آید. سپس در کارخانه استخراج آسفالت مواد آسفالتی باقیمانده پس از ستون تقطیر با تزریق حلال پروپان استخراج می‌شود. در مرحله بعد ترکیبات ناخواسته موجود در روغن با روش‌های مختلف از روغن جدا شده و شاخص ویسکوزیته روغن بهبود می‌یابد. پس از عملیات تصفیه روغن در واحد اپیلاسیون، پارافین‌های سنگین به صورت جامد با روش‌های انحلال و فیلتراسیون از روغن جدا می‌شوند. در نهایت، واحد تصفیه هیدروژن، عناصر باقیمانده مانند گوگرد، نیتروژن و اکسیژن را از روغن حذف می‌کند و روغن را در ماشین آلات و در شرایط سخت پایدارتر می‌کند. با گذراندن تمامی مراحل فوق، روغن پایه به واحد اختلاط فرستاده می‌شود که با افزودن مواد افزودنی مناسب، انواع روغن‌های صنعتی مطابق با استانداردهای جهانی تولید می‌شود.

 

کاربرد روغن های صنعتی

روغن‌های صنعتی طیف وسیعی از روان کننده‌های صنعتی را تشکیل می‌دهند که به طور گسترده در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. بیش‌تر انواع روغن‌های صنعتی در صنایع دریایی، تولید سیمان، هوانوردی، صنایع شیمیایی، داروسازی، صنایع غذایی، صنایع برق، چاپ و بسته بندی، متالورژی، منسوجات و … استفاده می‌شود. روغن‌های صنعتی با ویسکوزیته پایین با غلظت کم تولید می‌شوند. با ویسکوزیته بالا – با غلظت بالا. علاوه بر این، این نوع روغن‌ها معمولا بر پایه  معدنی یا مصنوعی هستند که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. روغن‌های مصنوعی عموما ماندگاری و پایداری بیش‌تری نسبت به روغن‌های معدنی دارند.

روغن صنعتی با پایه نفتی

روغن صنعتی با پایه نفتی طیف استفاده گسترده‌ای از روغـن‌های صنــعتـی مخصوص ماشین آلات داخل منزل و ماشین آلات صنعتی و استفاده‌های عمومی را  دارند. روغـن‌های صنــعتـی معمولا در کوره‌های تقطیر نفت خام به دست می‌آیند و با گرفتن عناصر مضر مانند گوگرد و فسفر و افزودن عناصری که خواص روغن را بهبود می بخشد. افزودنی‌های روغن ، موادی هستند مانند که مقاومت روغن را در دمای بالا ثابت نگه می‌دارد و به پایداری ویسکوزیته کمک می‌کند و در نهایت سبب می‌شود که روغـن‌های صنــعتـی بر پایه نفتی در شرایط کاری مختلف خواص فیزیکی و شیمیایی خود را ثابت نگه دارند.

 

روغن صنعتی با پایه گیاهی

روغن صنعتی بر پایه گیاهی همان‌طور که از نام آن پیداست از فرآوری گیاهان خاص مانند (کاستور، خردل و کلزا به دست می‌آید.) روغن‌های صنعتی بر پایه گیاهی به همراه افزودنی‌هایی که خواص روغن بر پایه گیاهی را بهبود می‌بخشند فرآوری و تولید می‌شوند.

 

 

کاربرد روغن صنعتی

روغن صنعتی، همان‌طور که اشاره شد دارای طیف وسیعی از روغن‌ها با کاربرد صنعتی هستنــد. یکی از تقسیـــم بندی آن‌ها بر اساس میزان گرانروی می‌باشد. روغن‌های صنعتی که برای روانکاری مورد استفاده قرار می‌گیرند با توجه با کاربردشان در روانکاری در صنایع سبک یا سنگین، با یک غلظت مشخص ویسکوزیته مورد استفاده قرار می‌گیرند .

روغن‌های روانکار که با نام روغن‌های سبک شناخته می شوند دارای با ویسکوزیته ۵ الی ۱۰ سانتی استوک هستند و در صنایع سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند. یک سانتی استوک (1cSt) برابر یک میلیمتر مربع بر ثانیه است، برای مثال آب در دمای ۲۰ درجه سانتـــی گراد دارای ویسکوزیته یک سانتی استوک (1cSt) می‌باشد.

 

روغن صنعتی روانکارهای مهندسی

روانکارهای مهندسی طیف گسترده‌ای از روغن‌های روانکار هستند که برای کاربرد و مقاصد مختلف در صنعت از آن‌ها استفاده می‌شود و معمولا برای هر مشخصه خاص روانکار مشخص به خود آن تولید می‌شود، مثلا برای کاربرد طول عمر بالا یا دمای بالا یا دمای پایین یا سازگاری با مواد غذایی و در شرایط کاری در داخل دستگاه یا بیرون دستگاه باید در هر کدام از یک روانکار مشخص استفاده کنیم. لذا برای همین مقاصد روغن‌های روانکــار در صنایعی مانند: روغن گیربکس، روغن کمپرسور، روغن هیدرولیک و … مورد استفاده قرار می‌گیرند.

روغن‌های سبک برای روانکاری ماشین آلات با سرعت بالا و بار کم مورد استفاده قرار می‌گیرد این روغن‌ها مناسب برای دستگاه‌های نساجی برای دستگاه‌های ساخت و تولید مانند تراش، فرز، سی ان سی (CNC) می‌باشند. این نوع از روغن‌ها به منظور روانکاری ماشین آلات با سرعت متوسط و بارهای متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای روانکاری دستگاه هایی مانند دستگاه های چاپ، دستگاه های هیدرولیک و … باید به سراغ روانکارها با ویسکوزیته بالاتر رفت.

روغن‌های سنگین برای روانکاری ماشین آلات با سرعت پائین و بار متوسط و زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. روغن‌ها با ویسکوزیته ۱۰ الی ۳۰ سانتی استوک تا دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد، برای روانکاری تجهیزات صنعتی در سرعت‌های پایین و تحت بار سنگین مانند چرخدنده‌های مارپیچ و دستگاه های حفاری و …. مناسب هستند.

 

انواع روغن صنعتی

روغن صنعتی، می‌تواند دامنه وسیعی را به خود اختصاص دهد به عنوان نمونه: روغن زنجیر، روغن دنده، روغن توربین، روغن برش، روغن های هیدرولیکی، روغن‌های نساجی، روغن سیلندر، روغن های گردشی، روغن‌های چند منظوره، روغن موتور دیزلی و بنزینی، روغن دنده، روغن دریایی، روغن‌های ضد زنگ و ضدخوردگی، روغن‌های کمپرسور، و غیره همگی در دسته روغن‌های صنعتی جای دارند.

تفکری اشتباه!

بیش‌تر مردم فکر می‌کنند روغن صنعتی نوعی روغن است که با مواردی که در بالا به صورت فهرست‌وار نام بردیم متفاوت است. مثلا گمان می‌کنند این نوع روغن در قوطی‌ایی قرار دارد که فقط نام روغن صنعتی بر روی آن قرار گرفته است. اما اینگونه نیست! این روغن، روغنی است که از روغن پایه شکل می‌گیرد و سپس می ‌واند با افزودنی‌های مختلفی که به آن اضافه می‌شود روغن‌های متنوعی که اشاره کردیم را ایجاد کند در واقع تمام مواردی که اشاره شده نوعی روغن صنعتی هستند و بسته به این که افراد برای چه کاربردی آن‌ها را می‌خرند، می‌توانند از مزایای روانکاری آن‌ها بهره ببرند.

روغن صنعتی دارای گونه‌های مختلفی از محصولات می‌باشد و هرکدام از آن‌ها دارای کاربردها و خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی می‌باشند. روغن صنعتی همه‌ی مجموعه‌ها و گروه‌های روانکارها را در بر می‌گیرد. مانند: گازها (اکثر اوقات کربن دی اکسید و هوا می‌باشد، اینگونه به نظر می‌رسد که نیتروژن یکی از روانکار‌های گازی ویژه در زمان های آینده به حساب بیاید)، انواع مایعات (روغن‌های حیوانی و گیاهی، روغن‌های معدنی، روغن‌های سنتزی، مشتقات اسیدهای چرب روغن بلند، سیالات پایه آبید و دیگر)، انواع گریس (گریس های صابونی کمپلکس ، گریس های صابونی ساده ، گریس های رنگ دانه ای ، ماده های معدنی ، پلیمر ها و دیگر مواد ) و روانکارهای جامد. درباره مورد آخر نیز می‌توان گفت که شامل ترکیب‌های آلی (از جمله بورون نیترید، دی سولفید مولیبدنیوم، تنگستن دی سولفید و موارد بی‌شماری از ترکیبات شیمیایی و مواد دیگر)، مواد معدنی جامد و ترکیبات (مانند پلی تترا فلورو اتیلن و phthalocyanine )، مواد نرم و پوشش دهنده‌های تبدیل شیمیایی می‌باشد.

علاوه بر این، روغن صنعتی‌ها، استفاده مردم را نسبت به استفاده از افزودنی‌ها بیش‌تر کرده است. در واقع همه انواع گروه‌های افزودنی‌های معروف و شناخته شده مورد مصرف در دیگر نوع های روانکارها می‌باشد. علاوه بر این که افزودنی‌های زیادی به عنوان اختصاصی برای روانکار‌های صنعتی بخصوص برای سیالاتی که پایه آبی هستند مانند استرهای گلیسیرول و دیگر مورد های سازگار با محیط زیست، توسعه یافته است.

روغن صنعتی دو دسته می‌باشد، مانند روغن موتور که دو وظیفه روانکاری و وظیفه انتقال حرارت را دارد. روغن سيالی است كه كاربردهای بسيــار متنوع و درنتیجه انواع بسيارگوناگون و انواع متفاوتی دارد ولی در نظر عده زیادی از مردم همه این‌ها یک نوع کالا جلوه می‌کنند و فرقی بین آن‌ها گذاشته نمی‌شود يكی از دلايل اين امر احتمالا اين است كه روغن‌های صنعتی دارای ماده مشتركی هستند كه روغن پايه است می‌باشد. ولی تفاوت اصلی روغن‌های صنعتی در نوع پایه روغنی و نوع افزودنی‌های بکار رفته و شاخص ویسکوزیته می‌باشد.

روغن‌های صنعتی شامل موارد زیر می‌باشند:‏

  1. روغن هیدرولیک
  2. روغن گردشی
  3. روغن کمپرسور هوا‏
  4. روغن کمپرسور گاز‏
  5. روغن کمپرسور سرمایشی
  6. روغن مته های بادی
  7. روغن دنده‏
  8. روغن دنده اتوماتیک , ‏ATF
  9. روغن موتور دیزلی
  10. روغن موتور دریایی
  11. روغن موتور بنزینی
  12. روغن ترانسفورماتور‏
  13. روغن انتقال حرارت‏
  14. روغن ضد زنگ , ضد خوردگی
  15. روغن توربین
  16. روغن زنجیر
  17. روغن ماشین ابزار‏
  18. روغن برش‏
  19. روغن سیلندر بخار‏
  20. روغن نساجی
  21. روغن ماشین آلات راه سازی
  22. روغن چند منظوره‏

 

روان انتقال قدرت (روغن هیدرولیک)

روغن هیدرولیک جزو گروه روغن های صنعتی هستند که از آنها در سیستم های هیدرولیک  مورد استفاده قرار می گیرند و همه آنها باید دارای مشخصه درجه خلوص بالا و ثابت اکسیداسیون باشند . روغن هیدرولیک به منظور انتقال قدرت در پمپ های هیدرولیک ، هیدروموتورها و سایر تجهیزات هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرید ، روغن هیدرولیک باید داری گروانروی مشخص باشد اگر که گرانروی از حد مشخصی بیشتر باشد فشار زیادی برای به سیال در آوردن روغن به موتور دستگـــاه وارد میشود و از طرف دیگر اگر گرانروی روغن هیدرولیک از حد مشخصی کمتر باشد نمیتواند قدرت را انتقال بدهد و موجب نشتی زیاد در تجهیزات هیدرولیک میشود.

 

روغن انتقال حرارت

روغن های انتقال حرارت جزو گروه روغن های صنعتی هستند که از آنها در فرايند های عملیات حرارتی ، تبرید و … استفاده می شود . اساس این روغن ها همانطور که از نام آن نیز پیدا است برای گرفتن حرارت از محیط و قطعه کار می باشد و این روغن ها با ضریب انتقال حرارت مختلف برای کاربرد های گوناگون تولید می شوند .

یکی از کاربرد های روغن های انتقال حرارت در فرآیند کوینچ کردن یا سریع سرد کردن در سیال پس از عملیات حرارتی مانند عملیات حرارتی پسا جوشکاری PWHT ، عملیات حرارتی بلبرینگ ها و …. می باشد.

 

 

روغن برشی

روغن های برشی جزو گروه روغن های صنعتی هستند که از آنها در فرايند های مانند تراشکاری ، فرزکاری ، چرخدنده تراشی و … استفاده می شود . وظیفـــه روغن های برشی دور کردن براده از سطح قطعه کار و خنک کردن ابزار براده برداری است . این روغن ها به صورت گسترده در ماشینکاری سوپر آلیاژ ها استفاده می شوند.

 

 

 

روغن گردشی

سیستم های گردشی باید در شرایط مختلف کار کنند، بنابراین بسیار مهم است که یک محلول روغن کاری داشته باشید که بدون توجه به شرایط به طور مداوم کار کند. روغن‌های گردشی با عمر طولانی ما رسوبات را کاهش می‌دهند و در برابر سایش، خوردگی و آلودگی محافظت می‌کنند و به شما کمک می‌کنند زمان کار و بهره‌وری عملیات خود را افزایش دهید.

 

روغن کمپرسور هوا‏

کمپرسورهای هوای روغن‌کاری شده نیز مانند خودروها به سطح صحیح روغن نیاز دارند. روغن کمپرسورهای هوا برای گریس کردن اجزای مکانیکی با هدف جلوگیری از هرگونه آسیب ناشی از استفاده بیش از حد و کمک به فشرده سازی هوا استفاده می‌شود. دو نوع روغن برای کمپرسورهای هوا وجود دارد: روغن معدنی و روغن مصنوعی. این روان کننده‌ها به دلیل ویسکوزیته و افزودنی‌های موجود متفاوت هستند: روغن معدنی از پالایش نفت تولید می‌شود و روغن مصنوعی در آزمایشگاه‌ها ایجاد می‌شود. به طور کلی، به کمپرسورها اجازه می‌دهد تا به روشی بی‌صدا کار کنند و می ‌توان آن را با طیف وسیع تری از دما نسبت به روغن معدنی استفاده کرد، زیرا از دستگاه در برابر گرم شدن بیش از حد محافظت می‌کند.

5/5 - (234 امتیاز)
X
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟