روغن سیلیکون

روغن سیلیکون

روغن سیلیکون چیست؟

رایج‌ترین روغن سیلیکون ، ترکیبات پلی سیلوکسان خطی هستند که در زنجیره‌های مارپیچی قرار دارند که به راحتی روی یکدیگر می‌لغزند.  روغن های سیلیکونی پایداری حرارتی عالی و فرم‌های انعطاف پذیر و روان در دماهای شدید ارائه می‌دهند. پلی دی متیل سیلوکسان پلیمر سیلیکونی غالب ساخته شده است، اما گروه های آلی دیگر (فنیل، وینیل، اپوکسید یا آمینو) را می‌توان به پلیمر سیلوکسان اضافه کرد که در برخی موارد می‌توانند ویژگی ها یا واکنش پذیری خاصی را ارائه دهند.

 

ساختار مولکولی روغن سیلیکون

ستون فقرات مکرر روغن‌های سیلیکون و سایر پلیمرهای سیلوکسان از اتم های سیلیکون و اکسیژن متناوب تشکیل شده است. روغن‌های سیلیکون از زنجیره‌های تکرارشونده خطی سیلیکون و اکسیژن تشکیل شده‌اند که هر اتم سیلیکون دارای دو جایگزین مبتنی بر کربن است که اغلب گروه‌های متیل هستند. روغن‌های سیلیکون می‌توانند درجه‌ای از پلیمریزاسیون را داشته باشند، به عبارت دیگر میانگین تعداد تکرار گروه‌های سیلوکسان در یک زنجیره پلیمری، از چند واحد تا چند هزار واحد متغیر است. جایگزینی بخش کوچکی از گروه‌های متیل با گروه‌های فنیل یا گروه‌های عامل آمینه می‌تواند نحوه تعامل پلیمرهای سیلوکسان با مواد دیگر را تغییر دهد. افزودن گروه‌های آلی فعال به پلیمرهای سیلوکسان همچنین می‌تواند به پلیمرهای سیلوکسان اجازه دهد تا در انواع مختلف پلیمرهای آلی ادغام شوند.

 

خواص روغن سیلیکون

ویسکوزیته روغن‌های سیلیکون می‌تواند به شدت از 0.65cs تا 2,000,000cs متفاوت باشد و ویسکوزیته در طیف وسیعی از دماها ثابت می‌ماند.  پلیمرهای سیلیکونی همچنین پایداری حرارتی قابل توجهی (تا 250 درجه سانتیگراد) را در مقایسه با برخی از پلیمرهای آلی نشان می‌دهند، به دلیل ویژگی های خاص پیوندهای شیمیایی بین سیلیکون و اکسیژن در زنجیره پلیمری. سیلیکون ها به دلیل کشش سطحی بسیار کم، به راحتی روی سطوح پخش می‌شوند و در مقایسه با روغن های هیدروکربنی و معدنی مختلف، تراکم پذیری بالایی دارند. پلیمرهای سیلوکسان دارای خواص دی الکتریک خوب و مقاومت قابل توجه در برابر تنش برشی، پیری طبیعی، اکسیداسیون و هیدرولیز هستند.

 

چرا از روغن سیلیکون استفاده کنیم

روغن سیلیکون در محصولاتی که ممکن است در زندگی روزمره استفاده کنید استفاده می‌شود. بیایید نگاهی دقیق تر به بافت‌های صورت شما بیندازیم. به لطف احساس نرمی عالی دست و آب دوستی خوب برخی از انواع پلیمرهای سیلوکسان، بافت های صورت درجه یک از نرم کننده های نوع سیلیکونی برای بهبود “حس نرم” بافت‌ها استفاده می‌کنند. روغن سیلیکون نرمی و احساس صاف ابریشم مانند بافت ها را بهبود می‌بخشد، با حداقل تاثیر بر استحکام بافت.

 

مزایای نرم کننده نوع سیلیکونی

  • امولسیون‌هایی با پایداری برشی عالی برای فرآیندهای مختلف افزودنی مناسب هستند
  • بافت‌های تحت درمان با جذب آب و نفوذپذیری خوب
  • بافت‌های درمان شده سفیدی را حفظ می‌کنند
  • بهبود خواص آنتی استاتیک و ضد باکتریایی بافت‌ها

 

رایج ترین روغن های مورد استفاده در بسیاری از کاربردها PDMS (پلی دی متیل سیلوکسان) است. این روغن‌های خنثی به‌عنوان سیالات هیدرولیک یا میرایی، سیالات دی الکتریک، سیالات درجه الکترونیک، سیالات گرمایش یا خنک‌کننده، سیالات پمپ انتشار، سیالات ترموستاتیک، افزودنی‌های رنگ و افزودنی‌های محصولات مراقبت خانگی، روان‌کننده‌ها و مواد رهاسازی استفاده می‌شوند . تعداد معینی از این کاربردها نیاز به استفاده از روغن های اصلاح شده (مثلا  روغن های فنیله شده به منظور افزایش پایداری حرارتی) و همچنین حلالیت در سیستم های آلی و سازگاری با ترکیبات آلی دارند. روغن های سیلیکون نیز به طور گسترده در لوازم آرایشی ، دارویی و پزشکی استفاده می‌شود.

5/5 - (2 امتیاز)
X
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟