روغن سیلیکون

روغن سیلیکون دارای اتم های متغیر سیلیکون و اکسیژن است، بی بو و غیر سمی می‌باشد و به دلیل خواصی که دارد از آن در ماشین آلات صنایع غذایی استفاده می‌شود. همچنین این روغن عایق الکتریکی بوده و می‌تواند به عنوان روغن هیدرولیک و حرارتی نیز استفاده شود. این روغن در گریدهای 5 تا 10000 تولید می‌شود و دارای کاربردهای بسیاری می‌باشد. قبل از خرید روغن سیلیکون با توجه به توصیه های تولید کننده دستگاه به انتخاب گرید مناسب توجه کنید. روغن سیلیکون دارای نقطه جوش بالا می‌باشد و غیر اشتعالزا است. به خاطر خواص این روغن، در پایداری حرارتی عالی، در صنایع زیادی همانند صنعت داروسازی، صنایع غذایی، صنایع خودروسازی و هوایی استفاده می‌شود. از برندهای معروف این روغن به دوکورنینگ می‌توان اشاره کرد که با نام روغن سیلیکون DC نیز شناخته می شود.

روغن سیلیکون

روغن سیلیکون چیست؟

رایج‌ترین روغن‌های سیلیکون، ترکیبات پلی سیلوکسان خطی هستند که در زنجیره‌های مارپیچی قرار دارند که به راحتی روی یکدیگر می‌لغزند و پایداری حرارتی عالی و فرم‌های انعطاف پذیر و روان در دماهای شدید ارائه می‌دهند. پلی دی متیل سیلوکسان پلیمر سیلیکونی غالب ساخته شده است، اما گروه های آلی دیگر (فنیل، وینیل، اپوکسید یا آمینو) را می‌توان به پلیمر سیلوکسان اضافه کرد که در برخی موارد می‌توانند ویژگی‌ها یا واکنش‌پذیری خاصی را ارائه دهند.

ساختار مولکولی روغن سیلیکون

ستون فقرات مکرر روغن‌های سیلیکون و سایر پلیمرهای سیلوکسان از اتم های سیلیکون و اکسیژن متناوب تشکیل شده است. این روغن از زنجیره‌های تکرارشونده خطی سیلیکون و اکسیژن تشکیل شده‌اند که هر اتم سیلیکون دارای دو جایگزین مبتنی بر کربن است که اغلب گروه‌های متیل هستند. روغن‌های سیلیکون می‌توانند درجه‌ای از پلیمریزاسیون را داشته باشند، به عبارت دیگر میانگین تعداد تکرار گروه‌های سیلوکسان در یک زنجیره پلیمری، از چند واحد تا چند هزار واحد متغیر است. جایگزینی بخش کوچکی از گروه‌های متیل با گروه‌های فنیل یا گروه‌های عامل آمینه می‌تواند نحوه تعامل پلیمرهای سیلوکسان با مواد دیگر را تغییر دهد. افزودن گروه‌های آلی فعال به پلیمرهای سیلوکسان همچنین می‌تواند به پلیمرهای سیلوکسان اجازه دهد تا در انواع مختلف پلیمرهای آلی ادغام شوند.

خواص روغن سیلیکون

ویسکوزیته روغن‌های سیلیکون می‌تواند به شدت از 0.65cs تا 2,000,000cs متفاوت باشد و ویسکوزیته در طیف وسیعی از دماها ثابت می‌ماند.  پلیمرهای سیلیکونی همچنین پایداری حرارتی قابل توجهی (تا 250 درجه سانتیگراد) را در مقایسه با برخی از پلیمرهای آلی نشان می‌دهند، به دلیل ویژگی های خاص پیوندهای شیمیایی بین سیلیکون و اکسیژن در زنجیره پلیمری. سیلیکون ها به دلیل کشش سطحی بسیار کم، به راحتی روی سطوح پخش می‌شوند و در مقایسه با روغن های هیدروکربنی و معدنی مختلف، تراکم پذیری بالایی دارند. پلیمرهای سیلوکسان دارای خواص دی الکتریک خوب و مقاومت قابل توجه در برابر تنش برشی، پیری طبیعی، اکسیداسیون و هیدرولیز هستند.
همچنین این روغن آب گریزی عالی نیز دارد. درجه دفع آب را می توان با زاویه تماس آب نشان داد که برای DM-FLUID بیش از 90 درجه است. با استفاده از F-9W-9 یا DM-FLUID روی شیشه، سرامیک یا الیاف با استفاده از فرآیند پخت، می توان یک پوشش ضد آب عالی و بادوام به دست آورد. همچنین می توان از آن برای بهبود سیالیت پودرها و جلوگیری از انعقاد استفاده کرد.

مهمترین خواص روغن سیلیکون

  • یک عامل لغزش، روان کننده، عامل رهاسازی، ایزوله کننده و محصول مراقبتی است.
  • برای روانکاری تمیز بدون روغن یا گریس است.
  • جلوگیری از یخ زدن لاستیک روی درب خودرو، فریزر و …
  • سایش را کاهش می دهد و صدا را کاهش می دهد، به عنوان مثال روی تردمیل.
  • برای آب بندی و اشباع کردن سیستم های جرقه زنی مناسب است.
  • چسب های اسکی، کابل های Bowden و بسیاری موارد دیگر را روغن کاری می کند.
  • به کشوهای چوبی اجازه می دهد تا به خوبی سر بخورند.
  • قفل های سیلندر را با یک فیلم روان کننده نازک و غیر صمغی روان می کند.
  • منسوجات، چرم مصنوعی، برزنت، چادر، لاتکس و غیره را آغشته می کند.
  • همه مواد و مواد را روانکاری، نگهداری و محافظت می کند.
  • از خشک شدن یا متخلخل شدن لاستیک جلوگیری می کند.
  • هیچ لایه چربی باقی نمی گذارد و نمی چسبد.
  • در برابر رطوبت، خوردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون محافظت می کند.
  • سازگاری مواد را برای همه مواد آزمایش کرده است.
  • برای داخل و خارج مناسب است.
  • روانکاری بدون لکه حتی در صورت تماس با منسوجات.
  • صداهای جیرجیر و صدای جیرجیر را از بین می برد.
  • به عنوان یک عایق عمل می کند و از جریان های نشتی جلوگیری می کند.
  • مراقبت سازگار با مواد را امکان پذیر می کند.
  • ضد آب، گرد و غبار، ضد الکتریسیته ساکن است و آدامس نمی کند.
  • یک فیلم روان کننده پایدار از -50 درجه سانتیگراد تا +200 درجه سانتیگراد تولید می کند.
  • روغن کاری و محافظت از قطعات لاستیکی، پلاستیکی و فلزی.
  • لاستیک را الاستیک نگه می دارد.
  • به پلاستیک ها ظاهر طبیعی خود را باز می گرداند.
  • روغن سیلیکون بی بو، بی مزه و غیر سمی است.
  • روغن سیلیکون پایداری حرارتی منحصر به فردی دارد.
  • روغن سیلیکون کشش سطحی بسیار کمی دارد.
  • این ماده غیر قابل اشتعال است و چسبندگی بسیار متغیری دارد.
  • روغن سیلیکون یک عامل دی الکتریک بسیار خوب است.

روغن سیلیکون اغلب در بخش خودرو برای روغن کاری سانروف ها، راهنماها استفاده می شود. ریل صندلی، اتصالات و غیره استفاده شده است. قرقره ها یا سیم پیچ های کمربند ایمنی را می توان با روغن سیلیکون نیز نگه داشت. تحت هیچ شرایطی نمی توانید از وسایل دیگری برای این کار استفاده کنید که مثلاً مواد تسمه را شکننده و شکننده می کند.

در صنعت، روغن سیلیکون اغلب به عنوان یک عامل آزاد کننده، به عنوان مثال هنگام ریخته‌گری، یا به عنوان کمک مونتاژ، به عنوان مثال برای شیلنگ‌ها، لوله‌ها، حلقه‌های O-رینگ، اتصالات و غیره و برای جلوگیری از چسبندگی و بهبود فعالیت لغزشی استفاده می‌شود. در پردازش کاغذ و چوب، روغن سیلیکون از چسبیدن بقایای کاغذ، چوب یا چسب به پرس ها و ماشین آلات جلوگیری می کند. ابزارهای برش و لبه‌های برش نیز با روغن سیلیکون درمان می‌شوند تا برش آسان و نتیجه تمیزی داشته باشند. در لجستیک از روغن سیلیکون برای افزایش روانکاری تسمه نقاله و در نتیجه جلوگیری از چسبیدن کالاهای حمل و نقل استفاده می شود.

روغن-سیلیکون

چرا از روغن های سیلیکون استفاده کنیم

روغن‌های سیلیکون در محصولاتی که ممکن است در زندگی روزمره استفاده کنید استفاده می‌شود. بیایید نگاهی دقیق تر به بافت‌های صورت شما بیندازیم. به لطف احساس نرمی عالی دست و آب دوستی خوب برخی از انواع پلیمرهای سیلوکسان، بافت های صورت درجه یک از نرم کننده های نوع سیلیکونی برای بهبود “حس نرم” بافت‌ها استفاده می‌کنند. این روغن، نرمی و احساس صاف ابریشم مانند بافت‌ها را بهبود می‌بخشد، با حداقل تاثیر بر استحکام بافت.

مزایای نرم کننده نوع سیلیکونی

  • امولسیون‌هایی با پایداری برشی عالی برای فرآیندهای مختلف افزودنی مناسب هستند
  • بافت‌های تحت درمان با جذب آب و نفوذپذیری خوب
  • بافت‌های درمان شده سفیدی را حفظ می‌کنند
  • بهبود خواص آنتی استاتیک و ضد باکتریایی بافت‌ها

رایج ترین روغن‌های مورد استفاده در بسیاری از کاربردها PDMS (پلی دی متیل سیلوکسان) است. این روغن‌های خنثی به‌عنوان سیالات هیدرولیک یا میرایی، سیالات دی الکتریک، سیالات درجه الکترونیک، سیالات گرمایش یا خنک‌کننده، سیالات پمپ انتشار، سیالات ترموستاتیک، افزودنی‌های رنگ و افزودنی‌های محصولات مراقبت خانگی، روان‌کننده‌ها و مواد رهاسازی استفاده می‌شوند . تعداد معینی از این کاربردها نیاز به استفاده از روغن های اصلاح شده (مثلا  روغن های فنیله شده به منظور افزایش پایداری حرارتی) و همچنین حلالیت در سیستم های آلی و سازگاری با ترکیبات آلی دارند. روغن های سیلیکون نیز به طور گسترده در لوازم آرایشی ، دارویی و پزشکی استفاده می‌شود.

خواص روغن سیلیکون

  • چگالی روغن سیلیکون در دمای 25 درجه ی سانتی گراد با ضریب شکست فرمول برابر فرمول است.
  •  بی بو و بدون مزه است. بر اساس ویسکوزیته چسبندگی متغیری دارد.
  •  دارای کشش سطحی بسیار پایینی است.
  •  دارای خاصیت عایق الکتریکی مناسب می باشد.
  •  غیر سمی است در صورت تماس با چشم ممکن است سبب سوزش موقتی شود.
  •  ضد خوردگی و ضد اکسیداسیون می باشد.
  •  غیر اشتغالزا و دارای نقطه ی جوش بالا می باشد.
  •  ضد کف یا آنتی فوم می باشد.

کاربردهای روغن سیلیکون

به عنوان روان کننده

روغن های سیلیکونی عمدتا به عنوان روان کننده، روغن‌های سیال حرارتی یا مایعات هیدرولیک استفاده می شوند. آنها عایق های الکتریکی عالی هستند و بر خلاف آنالوگ های کربنی خود، قابل اشتعال نیستند. پایداری دما و خواص انتقال حرارت خوب به طور گسترده در آزمایشگاه‌ها برای گرم کردن حمام‌ها (“حمام‌های روغن”) قرار داده شده در بالای همزن‌های صفحه داغ، و همچنین در خشک‌کن‌های تبرید به عنوان مبرد استفاده می‌شود. این روغن معمولا به عنوان یک سیال کار در تابلو برق، ترانسفورماتورهای نوع مرطوب، پمپ های انتشار و بخاری های روغن استفاده می شود. کاربردهای هوافضا شامل حلقه خنک کننده بیرونی و رادیاتورهای ماژول ایستگاه فضایی بین المللی Zvezda است که گرما را در خلاء دفع می کند.

صنایع بهداشتی و آرایشی

دسته روغن‌های سیلیکونی معروف به سیکلوسیلوکسان‌ها دارای خواص بسیار مشابه سایر مایعات سیلوکسان غیر حلقوی هستند، اما فراریت نسبتا بالایی نیز دارند و در محصولات آرایشی و بهداشتی مختلف مانند ضد تعریق ها مفید هستند.

تقطیر یا تخمیر

برخی از روغن‌های سیلیکونی مانند سایمتیکون به دلیل کشش سطحی کم، مواد ضد کف قوی هستند. آنها در کاربردهای صنعتی مانند تقطیر یا تخمیر استفاده می شوند که در آن مقادیر بیش از حد کف می تواند مشکل ساز باشد.

صنایع غذایی

گاهی اوقات آنها را به روغن‌های پخت و پز اضافه می کنند تا از کف بیش از حد در هنگام سرخ کردن جلوگیری شود.

تولید کف

روغن‌های سیلیکونی که به عنوان روان کننده استفاده می شوند می توانند کف ناخواسته (آلودگی) را در فرآیندهایی که کف مورد نظر است، مانند تولید فوم پلی یورتان ایجاد کنند.

استفاده های پزشکی

مواد مصرفی برای کنترل تورم اغلب حاوی روغن سیلیکون هستند. روغن های سیلیکون به عنوان جایگزین زجاجیه برای درمان موارد دشوار جداشدگی شبکیه مانند موارد مرتبط با رتینوپاتی پرولیفراتیو زجاجیه، پارگی های بزرگ شبکیه و ترومای نافذ چشم استفاده می شود. علاوه بر این، روغن سیلیکون در پزشکی عمومی و جراحی استفاده می شود. روغن سیلیکون به دلیل خاصیت ضد آب و روان کنندگی، ماده مناسبی برای نگهداری وسایل جراحی است. آنها همچنین در معاینات رکتوم دیجیتال استفاده می شوند.

استفاده در ماشین

این روغن معمولا به عنوان مایع در مجموعه های کلاچ فن خنک کننده خودرو استفاده می شود و هنوز هم در کلاچ های الکترونیکی جدیدتر فن استفاده می شود.

صنایع مختلف

بسیاری از صنایع دیگر از این ماده بی رنگ مانند هوافضا، داروسازی، نساجی، پلاستیک و…

روغن سیلیکون Dow Corning چه مزایایی دارد؟

روغن سیلیکون هر سیلوکسان پلیمریزه مایع با زنجیره های جانبی آلی است. مهمترین عضو پلی دی متیل سیلوکسان است . این پلیمرها به دلیل پایداری حرارتی نسبتاً بالا و خاصیت روان کنندگی آنها مورد توجه تجاری هستند.

مانند همه سیلوکسان ها (به عنوان مثال، هگزامتیل دی سیلوکسان )، ستون فقرات پلیمر از اتم های سیلیسیم و اکسیژن متناوب تشکیل شده است (…Si-O-Si-O-Si…). گروه های زیادی را می‌توان به مراکز سیلیکون چهار ظرفیتی متصل کرد ، اما جانشین غالب متیل یا گاهی اوقات فنیل است. بسیاری از مایعات سیلیکونی پلیمرهای خطی هستند که با گروه های تری متیل سیلیل پوشیده شده اند . سایر مایعات سیلیکونی سیکلوسیلوکسان ها هستند.

 روغن سیلیکون Dow Corning

روغن های سیلیکونی در درجه اول به عنوان روان کننده ، روغن های سیال حرارتی یا مایعات هیدرولیک استفاده می شوند . آنها عایق های الکتریکی عالی هستند و بر خلاف آنالوگ های کربنی خود، غیر قابل اشتعال هستند. پایداری دمایی و ویژگی‌های خوب انتقال حرارت آن‌ها را به طور گسترده در آزمایشگاه‌ها برای گرم کردن حمام‌ها (“حمام‌های روغن”) قرار داده شده در بالای همزن‌های صفحه داغ و همچنین در خشک‌کن‌های انجمادی به عنوان مبرد مورد استفاده قرار می‌دهد . روغن سیلیکون معمولاً به عنوان سیال کار در داشپات ها، ترانسفورماتورهای نوع مرطوب ، پمپ های انتشار و دربخاری های روغنی کاربرد هوافضا شامل حلقه خنک کننده خارجی و رادیاتورهای ماژول ایستگاه فضایی بین المللی Zvezda است که گرما را در خلاء فضا دفع می‌کند.

دسته روغن های سیلیکونی معروف به سیکلوسیلوکسان ها دارای بسیاری از خواص مشابه با سایر مایعات سیلوکسان غیر حلقوی هستند، اما فراریت نسبتا بالایی نیز دارند و در تعدادی از محصولات آرایشی مانند ضد تعریق مفید هستند.

برخی از روغن‌های سیلیکونی مانند سایمتیکون به دلیل کشش سطحی کم، مواد ضد کف قوی هستند . آنها در کاربردهای صنعتی مانند تقطیر یا تخمیر استفاده می شوند ، جایی که مقادیر بیش از حد کف می تواند مشکل ساز باشد. گاهی اوقات آنها را به روغن های پخت و پز اضافه می کنند تا از کف بیش از حد در هنگام سرخ کردن عمیق جلوگیری شود. روغن‌های سیلیکونی که به‌عنوان روان‌کننده استفاده می‌شوند، می‌توانند در فرآیندهایی که کف مورد نظر است، مانند تولید فوم پلی‌اورتان ، کف‌زدا (آلاینده) ناخواسته باشند. روغن سیلیکون نیز به همراه اسید بوریک یکی از دو ماده اصلی موجود در Silly Putty است.

کاربردهای پزشکی روغن سیلیکون

محصولات مصرفی برای کنترل نفخ اغلب حاوی روغن سیلیکون هستند. روغن‌های سیلیکون به‌عنوان جایگزین مایع زجاجیه برای درمان موارد دشوار جداشدگی شبکیه، مانند مواردی که با ویترو رتینوپاتی پرولیفراتیو ، پارگی‌های بزرگ شبکیه، و ضربه‌های نافذ چشمی همراه هستند، استفاده می‌شود. علاوه بر این، روغن سیلیکون در پزشکی عمومی و جراحی استفاده می شود. روغن سیلیکون به دلیل خاصیت دفع آب و روان کنندگی، ماده مناسبی برای نگهداری ابزار جراحی محسوب می شود. آنها همچنین در معاینات رکتوم دیجیتال (DRE) استفاده می شوند.

استفاده روغن سیلیکون درخودرو

روغن سیلیکون معمولاً به عنوان مایع در مجموعه‌های کلاچ فن خنک‌کننده خودرو استفاده می‌شود و هنوز هم در کلاچ‌های فن الکترونیکی جدیدتر استفاده می‌شود.

روغن های سیلیکونی

روغن‌های سیلیکونی مایعات بی‌رنگ، شفاف و غیر‌سمی هستند که توسط سنتز شیمیایی ساخته می شوند. مهم‌ترین جزء آن‌ها عنصر سیلیکون است که نام خود را به تمام سیلیکون‌ها و روغن‌های سیلیکونی می‌دهد. روغن‌های سیلیکونی عمدتا به دلیل خواص خزنده عالی خود در طیف گسترده‌ای از کاربردها استفاده می شوند، به عنوان روان کننده، کف‌زدا یا آب بندی و سیالات هیدرولیک. در عملکرد خود به عنوان روان کننده‌های نافذ، تنها با چند روغن معدنی پیشی می‌گیرند، اما تمایلی به رزین شدن، خرد شدن یا شکننده شدن ندارند. این روغن‌ها همچنین یک ماده ضروری در بخش‌های آرایشی و بهداشتی و پزشکی هستند.

مزایای روغن‌های سیلیکونی

روغن‌های سیلیکونی به دلیل خواص همه کاره آن می‌توانند به صورت جهانی مورد استفاده قرار گیرند. می‌توان آن‌ها را در زمینه‌های مختلف یافت. در روان کننده‌ها، در تولید مواد غذایی، در پزشکی و در صنعت.
روغن‌های سیلیکونی می‌توانند کارهای زیادی انجام دهند. به عنوان مثال، یک روان کننده عالی هستند که از یک بطری قطره چکان یا به شکل اسپری استفاده می‌شود، لولاها، ریل‌های کشویی (مثلا روی کرکره های غلتکی) و سایر قطعات متحرک ساخته شده از فلز، پلاستیک یا چوب را روان می‌کند. همچنین می‌توان آن را به‌عنوان اسپری روی درزگیرهای لاستیکی روی درها و پنجره‌ها استفاده کرد و کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که لاستیک به سرعت فرسوده نمی‌شود، انعطاف‌پذیر باقی می‌ماند و درهای خودرو یخ نمی‌زنند. روغن‌های سیلیکونی بسیار مقاوم در برابر دما (بین -50 درجه سانتیگراد تا 200 درجه سانتیگراد) هستند. به همین دلیل است که اغلب به عنوان یک عامل آزاد کننده و روان کننده در صنعت استفاده می‌شوند.

از آنجایی که این روغن‌ها برای سلامتی مضر نیستند، می‌توان از آن‌ها در صنایع غذایی (به عنوان یک افزودنی غذایی E900) نیز استفاده کرد. این ماده دارای خاصیت ضد کف است و بنابراین یک افزودنی محبوب برای کنسرو میوه، مربا، آدامس و روغن سرخ کردنی است. همچنین به دلیل سازگاری با سلامتی که دارد در پزشکی و مراقبت از بدن به طور گسترده استفاده می‌شود.

مهمترین خواص روغن های سیلیکونی

  • روغن‌های سیلیکونی یک عامل لغزش، روان کننده، عامل رهاسازی، ایزوله کننده و محصول مراقبتی هستند.
  • برای روانکاری تمیز بدون روغن یا گریس.
  • جلوگیری از یخ زدن لاستیک روی درب خودرو، فریزر و …
  • سایش و صدا را کاهش می‌دهند، به عنوان مثال روی تردمیل.
  • برای آب بندی و اشباع کردن سیستم‌های جرقه زنی مناسب هستند.
  • چسب‌های اسکی، کابل های Bowden و بسیاری موارد دیگر را روغن کاری می‌کنند.
  • به کشوهای چوبی اجازه می دهند تا به خوبی سر بخورند.
  • قفل های سیلندر را با یک فیلم روان کننده نازک و غیر صمغی روان می‌کنند.
  • منسوجات، چرم مصنوعی، برزنت، چادر، لاتکس و غیره را آغشته می‌کنند.
  • همه مواد و مواد را روانکاری، نگهداری و محافظت می کنند.
  • از خشک شدن یا متخلخل شدن لاستیک جلوگیری می‌کنند.
  • هیچ لایه چربی باقی نمی گذارند و نمی‌چسبند.
  • در برابر رطوبت، خوردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون عمل حافظت انجام می‌دهد.
  • سازگاری مواد را برای همه مواد آزمایش کرده اند.
  • برای داخل و خارج مناسب اند.
  • روانکاری بدون لکه حتی در صورت تماس با منسوجات.
  • صداهای جیرجیر و صدای جیرجیر را از بین می‌برند.
  • به عنوان یک عایق عمل می‌کنند و از جریان‌های نشتی جلوگیری می‌کنند.
  • مراقبت و سازگاری با مواد را امکان پذیر می‌کنند.
  • ضد آب، گرد و غبار، ضد الکتریسیته ساکن اند.
  • یک روان کننده پایدار از -50 درجه سانتیگراد تا +200 درجه سانتیگراد تولید می‌کنند.
  • روغن کاری و محافظت از قطعات لاستیکی، پلاستیکی و فلزی.
  • لاستیک را الاستیک نگه می‌دارند.
  • به پلاستیک‌ها ظاهر طبیعی خود را باز می‌گردانند.

معایب روغن های سیلیکونی

روغن سیلیکون چقدر مضر است؟
روغن های سیلیکونی بی رنگ، بی بو، مقاوم در برابر دما و غیر سمی هستند، بنابراین روغن های سیلیکونی واقعا برای سلامتی مضر نیستند. با وجود همه چیز، هنگام استفاده از آن باید مراقب باشید که آن را قورت ندهید یا مستقیم استنشاق نکنید. علاوه بر این، روان کننده‌ها اغلب با مواد افزودنی ارائه می‌شوند.

سیلیکون ماده ای بسیار بادوام است و بنابراین تجزیه آن دشوار است. به همین دلیل نباید در محیط رها شود. بنابراین هنگام کار با روغن های سیلیکونی مهم است که اطمینان حاصل شود که به صورت کنترل نشده آزاد نمی‌شوند.

اگر از روغن های سیلیکونی به عنوان روان کننده (همچنین به صورت اسپری ) استفاده می‌کنید، ممکن است با مقدار بیشتری در تماس باشید. باز هم می ‌وان گفت که روغن در تماس با پوست بی ضرر است. تنها افراد کمی هستند که به سیلیکون حساسیت دارند. اگر می‌دانید که چنین حساسیتی دارید، البته باید از مصرف روغن خودداری کنید.

روغن‌های سیلیکونی معایب کمی دارند. یکی این که روغن در بسیاری از چیزهایی که ما هر روز استفاده می‌کنیم، مانند کرم‌های دست یافت می شود. در نتیجه می تواند ناخواسته در مکان های نامناسب قرار گیرد. به عنوان مثال، هنگام رنگ آمیزی فلز، ابتدا باید سطح را با یک چربی گیر تمیز کنید تا مطمئن شوید که روغن سیلیکونی از دستان شما روی سطح نریزد.

همچنین روغن‌های سیلیکونی وقتی روی پارچه یا سطوح صاف می‌ریزند به راحتی پاک نمی‌شوند. در هر صورت، به مواد پاک کننده‌ای نیاز است که روغن را تجزیه کنند، مانند پاک‌کننده سیلیکون ، اسپریتوس، پاک کننده آمونیاک یا پاک کننده ناخن. مهم است که ماده تمیز کننده سطح را از بین نبرد! (مراقب سنگ و چوب طبیعی باشید!). روغن‌های سیلیکونی را می‌توانید با استفاده از مخلوطی از چربی‌زدا و مایع شستشو از پارچه جدا کنید.

روغن سیلیکون یا اسپری سیلیکون؟

چه زمانی از بطری قطره چکان روغن سیلیکون مایع استفاده کنیم و چه زمانی اسپری سیلیکون مناسب‌تر است؟ پاسخ بسیار ساده است، هر زمان که به روغن کاری دقیق یا نقطه‌ای نیاز داشتید، بطری قطره چکان بهترین گزینه است. اگر می‌خواهید روغن سیلیکون را در یک منطقه وسیع و یکنواخت بمالید، از اسپری سیلیکون استفاده کنید.

روش پاک کردن روغن‌های سیلیکونی

درست است که روغن های سیلیکونی به یک روان کننده محبوب تبدیل شده‌اند اما اگر مشکلی پیش آمد، باید بتوانید آن را پاک کنید، به خصوص اگر در مکانی قابل مشاهده یا در تماس با محیط باشند. پاک کننده‌ها و روش‌های خانگی خاصی نیز در این‌باره وجود دارد.

از آن‌جایی که روغن های سیلیکونی بسیار ماندگار هستند، حذف آن دشوار است. در هر صورت شما به یک حلال نیاز دارید. پاک کننده سیلیکونی مخصوص مناسب است اما از محصولات خانگی مانند بنزین، لاک پاک کن، پاک کننده آمونیاک، سقز و الکل نیز می‌توان استفاده کرد.

بسته به جایی که می خواهید روغن های سیلیکونی را از روی آن بردارید، باید از یک عامل متفاوتی استفاده کنید. از دستان خود محافظت کنید، توجه داشته باشید که روغن‌های سیلیکونی برای سلامتی مضر نیستند، اما حلال‌ها می‌توانند پوست را تحریک کنند.

تمیز کردن روغن روی کاشی

روغن های سیلیکونی را می‌توان به راحتی از روی کاشی‌ها جدا کرد زیرا سطح صافی دارد. حلال را بریزید (احتیاط کنید که به کاشی‌ها حمله آسیبی نرسد. مخصوصا در مورد سنگ طبیعی احتیاط لازم است) بگذارید مدت کوتاهی بماند و سپس با یک پارچه روغن را بمالید و با یک پارچه تمیز دوم پاک کنید. اگر حلال بوی تندی در اتاق به جا گذاشت، محل را با آب بشویید.

تمیز کردن روغن روی پارچه

جدا کردن روغن های سیلیکونی از روی پارچه‌ها به این راحتی نیست، زیرا از یک طرف به پارچه نفوذ می‌کند و از طرف دیگر بسیاری از حلال‌ها به الیاف آسیب می‌رسانند. بنابراین مخلوطی از چربی زدا و مایع شوینده را تهیه کرده و آن را بمالید. بگذارید روی آن بماند و سپس آن را بشویید. سپس باید پارچه آسیب دیده را دوباره در ماشین لباسشویی بشویید.

پاک کردن روغن از روی چوب

روغن های سیلیکونی را نیز می‌توان به راحتی از روی زمین جدا کرد. شما مانند کاشی‌ها ادامه می دهید. با این حال، باید مطمئن شوید که حلال به رنگ روی سطوح رنگ شده حمله نمی کند. سطوح روغنی مشکل کمتری دارند زیرا ناحیه آسیب دیده را می توان به راحتی دوباره روغن کاری کرد.

پاشیدن روغن های سیلیکونی در چشم

این یک مورد خاص مربوط به زمانی است که روغن های سیلیکونی به طور تصادفی وارد چشم شما شود. اگرچه روغن های سیلیکونی از نظر پزشکی به عنوان پرکننده در هنگام استفاده از چشم شیشه‌ای استفاده می‌شوند، اما مراقب باشید که این روغن به طور ایمن سازگار باشد. (احتمالاً مواد افزودنی نیز وجود دارد). شما نمی‌توانید آن را با آب پاک کنید، بنابراین بهتر است بهپزشک مراجعه کنید.

تفاوت بین روغن های سیلیکونی محلول در آب و امولسیون شده مبتنی بر آب؟

روغن های سیلیکونی محلول در آب نوعی روغن سیلیکون آبدوست هستند که با پیوند گروه‌های آبدوست روی روغن سیلیکون سنتز می‌شوند.

روغن های سیلیکونی محلول در آب یک سورفکتانت غیریونی واکنش پذیر، محلول در آب، الکل، هیدروکربن های معطر، الکل و … می‌باشند. این محصول غیرسمی، خورنده بوده و محیط را آلوده نمی‌کنند. روغن های سیلیکونی محلول در آب را می توان به تنهایی به شکل محلول آبی استفاده کرد یا در حمام تکمیلی رزین گنجانید. برای انواع پارچه های الیافی مانند پلی استر، نایلون، پنبه، پلی استر-پنبه، پشم، ابریشم مصنوعی و غیره مناسب هستند. این می‌تواند مقاومت در برابر شستشو و مقاومت در برابر آلودگی را تقویت کند.

روغن های سیلیکونی محلول در آب را می‌توان به طور گسترده در مواد شیمیایی روزانه مانند خمیرهای مختلف، امولسیون‌ها و شامپوها استفاده کرد. موهای شسته شده با شامپو روغن سیلیکون محلول در آب، کرکی، نرم، براق و به راحتی شانه می‌شوند.
روغن های سیلیکونی محلول در آب را می‌توان در صنعت چرم نیز استفاده کرد که ماده اصلی صاف کننده و ماده تکمیل کننده چرم با کیفیت بالا است. انواع چرم طبیعی سطح صاف، روشن، نرم و راحت عملکرد گرفتن وجود دارد.
روغن های سیلیکونی محلول در آب نیز یک افزودنی عالی برای پوشش‌های مختلف است که می‌تواند خواص تسطیح پوشش‌ها را بهبود بخشد و سطح پوشش را صاف و درخشان کند. روغن سیلیکون محلول در آب نیز می تواند به عنوان یک افزودنی پلاستیکی و عامل رهاسازی استفاده شود.

روغن های سیلیکونی امولسیون شده بر پایه آب را می‌توان در محصولات مراقبت از مو استفاده کرد. خواص شیمیایی پایدار، غیر فرار،مقاوم در برابر سوزاندن، مقاوم برای خورندگی فلز، همچنین برای مدت طولانی در هوا به راحتی ژلاتینه نمی‌شوند. عامل سفید کننده چرم، خودرو، مبلمان، کف، پردازش فلز، پلی اورتان، پلاستیک، لاستیک، شیشه، سرامیک، سنگ، نساجی، کاغذ، چوب و سایر صنایع قالب گیری هستند،برای لعاب مناسب هستند، اثر ضد چسبندگی فیلم پلاستیکی، ضد زنگ فلز , شانه زدن انعطاف پذیر حذف کف از شامپو، کف‌زداهای پاک کننده و پوشش های ضد آب و پایه آب و… می‌باشند.

نمایندگی فروش روغن سیلیکون Dow Corning در ایران

شرکت اویل کارو با بیش از سالها  تجربه و سابقه ی در خشان در زمینه ی پخش انواع روغن های سیلیکونی سایر شرکت های معتبر نفتی در دنیا در حال فعالیت است و یکی از رقیبان سرسخت بزرگترین مراکز پخش محصولات صنعتی در کشور ایران است که توانسته امتیازات ویژه ای در کسب رضایت صنایع مختلف در این خصوص کسب کند. شرکت اویل کارو از بزرگترین و معتبرترین مراکز تامین و پخش سایر محصولات صنعتی و روانکاوهای صنعتی مورد نیاز صنایع بزرگ، کارخانجات و شرکت های معتبر نفتی می باشد.

فروش روغن سیلیکون

در صورت نیاز به راهنمایی در فروش روغن سیلیکون و انتخاب روغن سیلیکون مناسب با دستگاه خود با ما تماس بگیرید.

تماس با روانکار کارو

نمایش دادن همه 9 نتیجه

X
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟